Κτήμα ΑΛΦΑ - Ωμέγα

Κτήμα ΑΛΦΑ - Ωμέγα

Όνομα : Κτήμα ΑΛΦΑ – Ωμέγα

Vol: 14%

Κατηγορία: Γλυκός, Λευκός,

Παραγωγός: Κτήμα ΑΛΦΑ

Χώρα προέλευσης: Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου, Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης: 0,5 Lt

Ποικιλία: Gewurztraminer, Αηδάνι

Περιγραφή:

Φίνος επιδόρπιος οίνος από το Κτήμα ΑΛΦΑ με φανατικό κοινό εντός και εκτός Ελλάδος. Η σωστή οινοποίησή του και τα λεπτά χαρακτηριστικά του το καθιστούν, ως Ωμέγα, τον τέλειο επίλογο ενός γεύματος υψηλής γαστρονομίας που αρχίζει από το Α…

Κατάσταση:

Ήπιος

Γεύση – Άρωμα:

Ο υπερόψιμος τρύγος επιτρέπει στο σταφύλι να αφυδατωθεί φυσικά επάνω στο κλίμα ενισχύοντας τα αρώματα και την γεύση. Ένας επιδόρπιος οίνος πλήρους γεύσης με χαρακτηριστικά πρώτα αρώματα τριαντάφυλλου και λουκουμιού που ακολουθούνται από αρώματα, αχλαδιού και βερίκοκου και τα χαρακτηριστικά αρώματα βοτάνων του Gewürztraminer. Τα ζάχαρα βρίσκονται σε άριστη ισορροπία με την οξύτητα, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι φρέσκο, με ευχάριστη, μακριά επίγευση.

Λαμπερό χρυσαφένιο χρώμα. Ο συνδυασμός Μαλαγουζιάς και Gewurztraminer χαρίζει εξαιρετική αρωματική πολυπλοκότητα, ενώ το χαρισματικό terroir του Αμυνταίου προικίζει το κρασί με ζωηρή οξύτητα. Τα μέλια, οι μαρμελάδες ροδάκινου και βερίκοκου και οι ξηροί καρποί θα σας μείνουν αξέχαστα.

Ταιριάζει με:

Ένας εξαιρετικός οίνος που μπορεί να σταθεί μόνος του ή να συνοδεύσει εξαιρετικά ένα εύρος επιδορπίων με φρούτα, όπως τάρτα με μοσχολέμονα ή cream brulle με γεύση κανέλα και καραμελωμένη ζάχαρη. Επίσης, στην έναρξη ενός γεύματος μπορεί να συνοδεύσει εξαιρετικά ένα ελαφρύ πατέ ή foie gras.

Πλατό τυριών, τάρτες φρούτων, φουά γκρα με γλυκό κυδώνι ή σύκο, Τυρί Blue Cheese, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Ελαφρύ, Τυρί Μαλακό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Μαλακό Λευκό Φρέσκο, Τυρί Μαλακό Λευκό Ωριμο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Έντονο/Αλμυρό, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Λιπαρό, Τυρί Σκληρό Λευκό Ελαφρύ, Τυρί Σκληρό Λευκό Έντονο/Αλμυρό, Φρούτα