ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΛΕΥΚΟΣ

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΛΕΥΚΟΣ

Όνομα : ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΛΕΥΚΟΣ

Vol: 12.5%

Κατηγορία: Λευκό Ξηρό

Παραγωγός: Κτήμα Αβαντίς

Χώρα προέλευσης: Στερεά Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης: 0,75 Lt

Ποικιλία:  Viognier, Μοσχάτο και λίγο Ασύρτικο δίνουν ένα από τα καλύτερα ελληνικά value for money κρασιά με ανθική μύτη, δροσερή οξύτητα και φρουτώδη χαρακτήρα.

Περιγραφή:

 Ο οινοποιός Απόστολος Μούντριχας επέλεξε το αγαπημένο του Viognier σε συνδυασμό με το δυναμικό Ασύρτικο και μια νότα Μοσχάτου, για να μας προσφέρει το λευκό του, Κτήμα Αβαντίς.
Ο εντυπωσιακός ιδιόκτητος αμπελώνας στην πνοή του όρους Δίρφη, δίνει απλόχερα την εξαιρετική πρώτη ύλη.
O Λευκός Κτήμα Αβαντίς χαρακτηρίζεται από αρωματική πολυπλοκότητα και φινέτσα, με αρώματα ώριμων κίτρινων φρούτων πεπονιού και αχλαδιού. Στο στόμα η αναζωογονητική οξύτητα με την μεταλλικότητα και τα αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου συντελούν στην φρουτώδη επίγευση.
Συνοδεύει άψογα ελαφριά γεύματα, ψαρομεζέδες και λευκά τυριά.

Γεύση – Άρωμα:

‘Ανεβασμένο’ αρωματικά, διαθέτει όλη τη φρεσκάδα της πρόσφατης οινοποίησης του, την οποία ωστόσο αναμένεται να διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Φρουτώδη χαρακτηριστικά κυριαρχούν στη μύτη του κρασιού, σε ένα εύρος που κινείται από φρέσκα πράσινα φρούτα, όπως μήλο και αχλάδι, μέχρι πιο καλοκαιρινά φρούτα, που θυμίζουν βερίκοκο και πεπόνι. Ελαφρύ στο στόμα, δροσιστικό, με την οξύτητα να ‘παίζει’ ένα παιχνίδι ισορροπίας με τα ελάχιστα υπολειπόμενα σάκχαρα που το κρασί διαθέτει και που σχεδόν πάντα ο παραγωγός αρέσκεται να αφήνει στα λευκά του. Απόλυτα ολοκληρωμένο, ισορροπημένο και σύγχρονο κρασί, μια εξαιρετική οινοποιητική προσέγγιση, σε μια τιμολογιακή πολιτική που του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με πολύ ακριβότερες προτάσεις.

Ταιριάζει με:

 Όταν καλοκαιριάσει απολαύστε το καλά παγωμένο μετά τη θάλασσα χωρίς να σκεφτείτε να βάλετε τίποτα δίπλα του. Όλη τη διάρκεια του χρόνου σε συνδυασμό με ελαφριά πιάτα όπως ψάρια και κοτόπουλο, μαζί με δροσερές σαλάτες με εσπεριδοειδή φρούτα και ήπια dressing, κρύα ορεκτικά και αλμυρές τάρτες λαχανικών.
Όστρακα, Οστρακόδερμα Ψητά, Σαλάτες Λαχανικών Ανάμικτες, Τυρί Μαλακό Λευκό Φρέσκο, Τυρί Σκληρό Λευκό Ελαφρύ