Κυρ-Γιάννη Παράγκα Sparkling

Κυρ-Γιάννη Παράγκα Sparkling

Όνομα : Κυρ-Γιάννη Παράγκα Sparkling

Vol: 

Κατηγορία: Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός

Παραγωγός: Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Χώρα προέλευσης: Μακεδονία/Νάουσα, Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης: 0,75 Lt

Ποικιλία: Chardonnay, Μοσχάτο Λευκό, Ξινόμαυρο

Περιγραφή:

Πριν από λίγα χρόνια για να πιούμε ένα παιχνιδιάρικο και απολαυστικό αφρώδες κρασί έπρεπε να ψάξουμε εκτός του Ελληνικού αμπελώνα! Τα πράγματα είναι διαφορετικά τώρα. Το κλίμα, τα αμπέλια, το μεράκι και η τεχνογνωσία των ανθρώπων στο κτήμα Κυρ Γιάννη ευνοεί την δημιουργία εξαιρετικών αφρωδών οίνων όπως αυτό, που θα λατρέψετε και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα φημισμένα Ιταλικά Prosecco.

Κατάσταση:

Αφρώδης

Γεύση – Άρωμα:

Ξινόμαυρο, Μοσχάτο και Chardonnay παντρεύονται για να δημιουργηθεί αυτό το κρασί στο οποίο η δεύτερη ζύμωση, που δημιουργεί τις φυσαλίδες, πραγματοποιείται σε κλειστή δεξαμενή. Τα αρώματα είναι γεμάτα ζωντάνια και θυμίζουν φρέσκα λουλούδια, εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα. Οι φυσαλίδες διαρκούν για αρκετή ώρα, ‘φρεσκάροντας’ τον ουρανίσκο, με τη οξύτητα να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και μια αίσθηση γλυκύτητας να αφήνει ένα ιδιαίτερα ευχάριστο τελείωμα. Το τέλειο αφρώδες για όλες τις εορταστικές στιγμές χειμώνα-καλοκαίρι, με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.

Ταιριάζει με:

Ιδανικό ως απεριτίφ, φρουτοσαλάτες, σαγανάκι τυριών, κοτόπουλο με ελαφριές σάλτσες, όστρακα αχνιστά, ζυμαρικά με λαχανικά, κρύα καναπεδάκια. Απεριτίφ, Πουλερικά Ψητά Σχάρας, Τυρί Σαγανάκι, Φρούτα