Όνομα : ΟΥΖΟ ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ |
Vol: 40% |
Κατηγορία: Ούζο |
Παραγωγός: Ματαρέλλη |
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα |
Μέγεθος Φιάλης: 0.2 Lt
|
Περιγραφή:
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μικρής παραγωγής του Ούζου Ματαρέλλη είναι εμφανή σε κάθε στάδιο: από την σπορά του γλυκάνισου που ξεκινά τον Φεβρουάριο στα μικρά και πεπερασμένα κτήματα του Χαράλαμπου Ματαρέλλη μέχρι τον θερισμό και τον αλωνισμό που πραγματοποιείται τον Ιούλιο και από τη διαδικασία της απόσταξης μέχρι την εμφιάλωση, όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι. Η απόσταξη γίνεται σε μικρά χειροποίητα καζάνια – χάλκινους άμβυκες – πάνω σε φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς. Οι χάλκινοι άμβυκες είναι χτισμένοι με το παραδοσιακό, πυρίμαχο τουβλάκι του τόπου ενώ χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικές πρώτες ύλες. Ο γλυκάνισος εξαιρετικής ποιότητας, η διαδικασία βύθισης των σακιών στη θάλασσα πριν την απόσταξη, το πολυβραβευμένο μέλι Μυτιλήνης που χρησιμοποιείται στη συνταγή αντί ζάχαρης και η χειροποίητη παραγωγή και εμφιάλωση αναδεικνύουν τη μοναδικότητα του Ούζου Ματαρέλλη.
Γεύση – Άρωμα:
Το άρωμα και η γεύση του Ούζου Ματαρέλλη οφείλεται στον αρωματικό γλυκάνισο και την ξεχωριστή διαδικασία που ακολουθεί ο δημιουργός του πριν από την απόσταξη.Κάθε σακί με γλυκάνισο που χρησιμοποιείται στην παραγωγή βυθίζεται στη θάλασσα “αιχμαλωτίζοντας” τη γεύση της.