Το Aperol είναι ένα ιταλικό απεριτίφ με κύρια τα αρώματα από πορτοκάλι και ραβέντι. Έχει ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα και γεύση που αρχίζει γλυκιά αλλά καταλήγει σε μία ευχάριστη πικράδα η οποία καταφέρνει να το ισορροπεί. Εκτός από το πορτοκάλι και το ραβέντι, το γευστικό προφίλ συμπληρώνουν αποστάγματα από διάφορα άλλα βότανα και συστατικά σε μία συνταγή η οποία κρατιέται κρυφή για χρόνια.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 μέρη Prosecco – 90 ml
2 μέρη Aperol – 60 ml
1 μέρος σόδα – 30 ml
Ένα κομμάτι φλούδα και μία φέτα πορτοκάλι
παγάκια
Πώς το φτιάχνουμε
Βήμα1
Στρίψτε ένα κομμάτι φλούδας πορτοκαλιού μέσα στο ποτήρι ώστε να απελευθερωθούν τα αιθέρια έλαια. Μπορείτε ακόμα να την τρίψετε ελαφρά στο εσωτερικό του ποτηριού.
Βήμα2
Προσθέστε στο ποτήρι το κρασί, το Aperol, και τη σόδα. Ανακατέψτε ελαφρά και προσθέστε μπόλικα παγάκια.
Βήμα3
Σερβίρετε με μία φέτα πορτοκαλιού.