ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΕΡΥΘΡΟ

ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΕΡΥΘΡΟ

Όνομα : ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ ΕΡΥΘΡΟ

Vol: 13.5%

Κατηγορία:  Ερυθρό Ξηρό

Παραγωγός: Κτήμα Αβαντίς

Χώρα προέλευσης: Στερεά Ελλάδα

Μέγεθος Φιάλης: 0,75 Lt

Ποικιλία: Grenache Rouge, Syrah,

Περιγραφή:

To Grenache/Syrah, το κλασικό χαρμάνι του Νότιου Ροδανού βρίσκει εδώ την ποιοτική του επιβεβαίωση, με τον ‘Rhone-Ranger’ της Ελλάδας, Απόστολο Μούντριχα να δημιουργεί ένα εντυπωσιακό, γλυκόποιοτο και ισορροπημένο κρασί, απολαυστικό με κρέατα κοκκινιστά ή της σχάρας.

Κατάσταση:

Ήπιο

Γεύση – Άρωμα:

Ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Έντονα αρώματα κόκκινων μικρών φρούτων, μπαχαρικών και βανίλιας. Οι ευγενικές ταννίνες με την δροσερή οξύτητα, προσδίδουν στην γευστική πολυπλοκότητα και στην μακριά φρουτώδη επίγευση.
Βαθύ, λαμπερό, πορφυρό χρώμα, με ιώδεις ανταύγειες, οι οποίες φανερώνουν την νεαρή ηλικία του κρασιού. Μύτη ‘ζεστή’, ώριμη, με προτεταμένα αρώματα κόκκινων φρούτων, βανίλιας και γλυκών μπαχαρικών. Η σοκολάτα γάλακτος ενισχύει τη ‘γλυκιά΄ αίσθηση που το κρασί αφήνει στα αρώματα του, τα οποία είναι καθαρά και ευχάριστα χωρίς ωστόσο να διαθέτουν μεγάλη πολυπλοκότητα, μιας που δεν είναι αυτός ο προσανατολισμός του κρασιού. Στο στόμα εντυπωσιάζει το ‘σώμα’ που διαθέτει, η οξύτητα είναι σε μεσαία επίπεδα, ενώ όλα τα αρώματα που υπάρχουν στην μύτη επιβεβαιώνονται και εδώ, με τη σοκολάτα γάλακτος και το κακάο να οδηγούν σε ένα ‘γλυκό’ σε αίσθηση τελείωμα, με το κρασί ωστόσο να είναι απόλυτα ξηρό. Οι τανίνες στην συγκεκριμένη περίπτωση απλά θα χαϊδέψουν τον ουρανίσκο, χωρίς κανένα από τα πικρά ή ‘στυφά’ στοιχεία, που συχνά συναντάμε στα κόκκινα κρασιά. Ένα από τα καλύτερα σε σχέση ποιότητας/τιμής κρασιά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.

Ταιριάζει με:

Καραμελωμένο συκώτι, τηγανητό camembert με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, κίτρινα τυριά με διάφορες μαρμελάδες, κοκκινιστό κρέας με καραμελωμένα κρεμμύδια, κρέατα σχάρας με πικάντικες μαρινάτες. Κρέας Αρνίσιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Μοσχαρίσιο Ψητό Σχάρας, Κρέας Χοιρινό Ψητό Σχάρας, Μπάρμπεκιου, Τυρί Σκληρό Κίτρινο Παλαιωμένο.